Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τις 100.000 τα κρούσματα παγκοσμίως

Άλλοι δύο άνθρωποι πέθαναν από τον κορωνοϊό στη Γαλλία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων στη χώρα αυτή στους εννέα, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 154 φθάνοντας τα 577, ανέφερε το υπουργείο Υγείας στην ιστοσελίδα του.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, συνολικά 163 άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικοί στον κοροναϊό, από 115 που ήταν προηγουμένως, δήλωσαν σήμερα οι ιατρικές αρχές.

Ένας άνθρωπος έχει πεθάνει από τον ιό, δήλωσαν το υπουργείο Υγείας και η υπηρεσία Δημόσια Υγεία της Αγγλίας (PHE).

Ορισμένα βρετανικά ΜΜΕ ανέφεραν νωρίτερα σήμερα ότι υπήρξε και δεύτερος θάνατος.

Δύο μέλη του προσωπικού της British Airways βρέθηκαν θετικά στον κοροναϊό, έχουν απομονωθεί και αναρρώνουν κατ΄οίκον, ανέφερε σήμερα η αεροπορική εταιρία.

Στην Ολλανδία, ο επιβεβαιωμένος αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σήμερα στα 128, από 82 χθες, δήλωσαν οι υγειονομικές αρχές, και η χώρα κατέγραψε τον πρώτο θάνατο από τον ιό.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας επιβεβαίωσε τους πιο πρόσφατους αριθμούς σε ημερήσια επικαιροποίηση των στοιχείων. Το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα είναι ένας 86χρονος που πέθανε σε νοσοκομείο του Ρότερνταμ.

Στην Ελβετία, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν διαγνωστεί με τον νέο κοροναϊό αυξήθηκε στους 210, δήλωσε ο Ντάνιελ Κοχ, επικεφαλής (του τμήματος) μολυσματικών ασθενειών στην εθνική υπηρεσία δημόσιας υγείας, σε συνέντευξη Τύπου στη Βέρνη.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του από τον κοροναϊό, όπως δήλωσαν οι υγειονομικές αρχές χθες.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό παγκοσμίως ξεπέρασε σήμερα τους 100.000, σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου Ρόιτερ που βασίζεται σε ανακοινώσεις υπουργείων Υγείας και κυβερνητικών αξιωματούχων.

Tα κρούσματα του κοροναϊού εξακολουθούν να αυξάνονται στη Γαλλία, όπου καταγράφονται σχεδόν 600 ασθενείς, από τους οποίους εννέα έχουν αποκύψει, και όπου το πέρασμα στη φάση 3, αυτήν της επιδημίας, αναμένεται να επισυμβεί προσεχώς.

Άλλοι δύο άνθρωποι πέθαναν, ανεβάζοντας στους εννέα τον αριθμό των νεκρών, και 154 νέα κρούσματα καταγράφηκαν σε σχέση με χθες βράδυ, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, Συνολικά, 577 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί στη Γαλλία από τα τέλη Ιανουαρίου, και η αύξηση είναι όλο και περισσότερο εμφανής.

Κατά την επίσκεψή του σήμερα το πρωί σε ένα γηροκομείο στο Παρίσι, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε την πεποίθησή του ότι «σε κάθε περίπτωση, η επιδημία θα είναι εδώ» και κάλεσε να τηρηθούν «μέτρα κοινής λογικής» και να προστατευθούν οι πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Η Γαλλία έχει γίνει μια από τις κύριες εστίες στην Ευρώπη μαζί με την Ιταλία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Ζαν-Μισέλ Μπλανκέρ, «περίπου 150 σχολικά συγκροτήματα» είναι κλειστά στο εξής στη Γαλλία (χωρίς να υπολογίζονται αυτά του Άνω Ρήνου, μιας εστίας στα ανατολικά, όπου μια εκατοστή σχολεία αναμένεται να κλείσουν από αύριο Σάββατο).Το μέτρο επηρεάζει συνολικά περίπου 45.000 μαθητές και λίγο περισσότερους από 3.000 καθηγητές.

Αλλά κι η Εθνοσυνέλευση δεν γλίτωσε από τον κοροναϊό: ο βουλευτής της δεξιάς αντιπολίτευσης Ζαν-Λικ Ραϊτσέρ, που εκλέγεται στον νομό Άνω Ρήνου, νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας, ενώ επίσης έχει ένας υπάλληλος της Εθνοσυνέλευσης μολυνθεί και άλλος ένας θεωρείται «ύποπτο» κρούσμα.

Στο Παρίσι, η διεύθυνση των μέσων μαζικής μεταφοράς RATP ανακοίνωσε επίσης ότι προσβλήθηκε ένας οδηγός λεωφορείου, το δεύτερο κρούσμα μετά εκείνο ενός εργαζομένου στο μετρό. Παρά τα κρούσματα αυτά δεν έχει επηρεαστεί η κυκλοφορία των μέσων.

Η ραγδαία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων αναγκάζει τις αρχές να ετοιμαστούν για τη φάση 3 των προληπτικών μέτρων.

Κρούσμα του Covid-19 στο Βατικανό

Το πρώτο κρούσμα της επιδημίας ανακοίνωσε το Βατικανό, ενώ ο Πάπας Φραγκίσκος αναρρώνει από κρυολόγημα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, για προληπτικούς λόγους έκλεισαν γραφεία στο κρατίδιο, ενώ γίνονται απολυμάνσεις στην κλινική του Βατικανού στην οποία δέχονται φροντίδα ιερείς, υπάλληλοι των υπηρεσιών και οι οικογένειές τους.

Στο πλαίσιο των μέτρων που ελήφθησαν είναι να κλείσει για τους επισκέπτες το Βατικανό όλη την επόμενη εβδομάδα, αλλά και για όσους επισκέπτονται τις βιβλιοθήκες του για εκπαιδευτικούς ή ερευνητικούς λόγους.

Ο 83χρονος Πάπας Φραγκίσκος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχαρίστησε όλους όσοι εξέφρασαν τη στήριξή τους στο κρυολόγημά του, ενώ τους ευχήθηκε καλή υγεία.

Εξετάσεις σε επιβάτες κρουαζιερόπλοιου στην Καλιφόρνια

Οι επιβάτες και το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου Grand Princess, που βρίσκεται ανοιχτά των ακτών της Καλιφόρνιας, περιμένουν τα αποτελέσματα εξετάσεων για κορονοϊό καθώς ο πρώτος άνθρωπος που πέθανε στην Πολιτεία από τον covid-19 είχε ταξιδέψει με αυτό το πλοίο.

Τα τεστ έφτασαν από αέρος στο κρουαζιερόπλοιο και τα έριξαν από ελικόπτερο την Πέμπτη.

Ο κορωνοϊός ταράζει τις διεθνείς αγορές – Βουτιά στις μετοχές

Βουτιά κατέγραψαν οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές σήμερα καθώς η αναταραχή που προκαλείται στις επιχειρήσεις από την εξάπλωση του κορονοϊού επιδεινώνεται, αυξάνοντας τους φόβους για παρατεταμένη επιβράδυνση της οικονομίας.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κατέγραψαν μεγάλη πτώση, με τις μετοχές των εταιριών ταξιδίων να υφίστανται τις μεγαλύτερες πιέσεις.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 2,4% στις 10:56 ώρα Ελλάδας.

Ο γερμανικός δείκτης DAX υποχώρησε 2,4%, ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε πτώση 1,8% και ο γαλλικός CAC 40 κατέγραψε απώλειες 2,4%.

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI All-Country World Index, που παρακολουθεί την πορεία των μετοχών σε 47 χώρες, σημείωσε πτώση 0,72%.

Αφού κατέγραψαν τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοσή τους από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, οι παγκόσμιες μετοχές -όπως αποτιμώνται από τον δείκτη- καταγράφουν άνοδο 1,7% αυτή την εβδομάδα, καθώς το κλίμα βελτιώθηκε ύστερα από τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν από τους φορείς χάραξης πολιτικής για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του ιού.

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) προχώρησε αυτή την εβδομάδα σε απρόσμενη μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης. Η Τράπεζα του Καναδά και η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας (Reserve Bank of Australia) επίσης μείωσαν τα επιτόκια, με τους επενδυτές να αναμένουν και ότι άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες θα κάνουν το ίδιο.

Στελέχη και εταιρίες σε Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία και ΗΠΑ πασχίζουν να αντιμετωπίζουν τη σταθερή αύξηση στα κρούσματα του ιού που σε κάποιες περιπτώσεις έχουν οδηγήσει στη χρεοκοπία επιχειρήσεων και την εκκένωση γραφείων και έχουν προκαλέσει πανικό στους καταναλωτές που σπεύδουν μαζικά να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί